Türk Gastronomisine Yeni Bir Boyut: TURK Fatih Tutak

TURK Fatih Tutak, özünde geçmişi duyduğu saygıyı barındırırken Türk gastronomisine yeni bir bakış açısı getiren bir eve dönüş hikayesi; Bomonti’de açılan restoran Şef Fatih Tutak’ın dünyanın en iyi restoranlarına uzanan kariyer yolculuğunun gücü ile Türkiye’nin gastronomik tarihini yüceltirken Türk mutfağında yeni bir dil oluşturmayı amaçlıyor.

Fatih Tutak

Fatih Tutak, lokal üreticiler ile çalışarak yemek kültürüne dair içten bir duruş sergiliyor. Yerel ürünlerin derinliklerine yoğunlaşan ve geleneksel pişirme tekniklerini araştıran Tutak, geniş bir hayal gücünün ürünü olan yemekler tasarlıyor; farklı gastronomik kültürlerin izlerini taşıyan Türk mutfak kültürünü Avrupa’da ve Asya’da olağanüstü mutfaklarda kazandığı deneyim ile harmanlıyor. “Bir yemek kalbe dokunmalı…” diye açıklıyor Tutak, “…buna saygı duymalı ve herkesin çocukluğundan beri yediklerinden vazgeçmeliyiz. Bu demektir ki sıfırdan başlamalıyız. Bir açıdan bileşenlerin kendilerine odaklanmalı ve şu an sahip olduğumuz yeni tekniklere bakmalıyız; eskilerine referans vererek kendimize özgü bir şey yaratmalıyız”.

TURK Fatih Tutak’ta her detay arkasında bir hikaye barındırıyor. Orhun Yazıtları’ndan alınmış semboller duvarları, eski Selçuklu motifleri ise zemini süslüyor. Kaan Düzarat tarafından  TURK Fatih Tutak’a özel olarak hazırlanan müzikler geceye eşlik ederken kokteyller yedi coğrafi bölgenin yansımalarını hissettiriyor.

Zargana, Kişniş, Turşu

Gelenekselin Hayal Gücü İle Bir Araya Gelişi

TURK Fatih Tutak’ın yaratıcı lezzetleri içeren menüsü; kültürümüzden, coğrafyamızdan, hatıralarımızdan ve geleneklerimizden yola çıkarak hazırlanıyor. Her yemek, kendine has bir karakter sergiliyor. Topraklarımızdan gelen ürünler özenle işleniyor ve her tabak bir sanat eserine dönüştürülüyor. TURK Fatih Tutak’ta menü sıklıkla değiştiriliyor; “mikro sezonsallık” yaklaşımı ile uyumlu olarak doğanın verdiklerine göre şekilleniyor, o gün şefe ilham veren bir şeyi yansıtarak sürprizler sunabiliyor.

Kuzu, soğan, biber, yeşil fıstık

Mutfakta, işini tutku ile yapan yerel üreticilerden alınan, sadece mevsimine uygun ürünler kullanılıyor. Araştırmak ve en iyi ürünü bulmak, meraklı olmak ve hiç durmadan yeni teknikler geliştirmek TURK Fatih Tutak’taki yaklaşımın temelini özetliyor.

Sadelikten Yola Çıkan Sanatsal Atmosfer

TURK Fatih Tutak; sadece sunduğu özgün lezzetlerle değil, dekorasyonu ve yarattığı atmosfer ile konuklarına eşi benzeri bulunmaz bir deneyim yaşatıyor. Zarif bir sıcaklık yaratma gayesi ile tasarlanan restoran, el yapımı seramikler ve ince zanaatkarlık ile renklendiriliyor. Restoranda kullanılan tabakları 4 farklı seramik sanatçısı ile birlikte tasarlayan Fatih Tutak, bıçaklar için 100 yılı aşkın süredir devam eden aile işletmesinin üçüncü kuşağı olan yerel bir zanaatkar ile çalışıyor.

Sadeliğin ön plana çıktığı tasarımsal yaklaşım, Türk kültürünün merkezinde yer alan ustalığın yoğun bir şekilde deneyimlenmesini sağlıyor. Geniş açık mutfak ve fırının güçlü ateşi, yoğun dış dünyadan gastronomik lezzetlerin hüküm sürdüğü bir dünyaya kaçmayı vaat ediyor.

TURK Fatih Tutak, her bir bileşeni ile rezervasyonun yapıldığı andan itibaren konuklara kendi evlerinin samimiyetini hissettirirken lezzet dolu yeni Türk mutfağının kaşifleri olma ayrıcalığını yaşatıyor.