2019’un Beklenen Restoranları

İyisi mi kilo sorununuzu herkes gibi başka bir yerde çözün; çünkü biz damaklarımızı huşuyla dolduracak bir dolu yeni restoranın enfes yemekleriyle 12 ay boyunca kendimize ziyafet çekmeyi planlıyoruz. İşte bu yıl dört gözle açılmalarını beklediğimiz mekânların listesi.

1. Demi

Minneapolis

İkiz Şehirler’in James Beard ödüllü yıldızı Gavin Kaysen üçüncü ve en azimli projesi olan restoranını Spoon and Stable’ın birkaç adım ilerisinde açıyor. Burada enfes tadım menüleri deneyimleyeceksiniz. Sadece 20 kişi kapasiteli U şeklindeki tezgâhta oturup Kaysen’in Upper Midwest’ten tedarik ettiği malzemelerle mutfakta yemek hazırlayışını ön sıradan seyredebilirsiniz.

2. Alchemist

Kopenhag

Delilik ile dâhilik arasındaki çizgide dolaşan şef Rasmus Munk, deneysel restoranı Alchemist’i Kopenhag’ın eteklerindeki 2.230 metre karelik bir depoda yeniden hizmete sokuyor.  Restorana karnınız aç, zihniniz açık gidin: 50 çeşitten oluşan yaklaşık beş saatlik ziyafet sadece yemeklerden ibaret değil. Oyuncular, LED ekranları ve sanat enstalasyonlarıyla bezeli odaların birinden diğerine geçerek tüm duyularınızı besleyen bir deneyim yaşıyorsunuz.

3. Palma

Los Angeles

2018’in en merakla beklenen açılışlarından biri hiç gerçekleşmedi. Ezber bozan Sqirl’ün şefi Jessica Koslow, yıllarca planladıktan sonra hayalindeki restoranın daha açılmadan başarısız olacağını öngördü. Ama neyse ki Koslow hayli inatçı: Bu yıl Mexico City’deki Contramar’dan Gabriela Cámara ile el ele verip Koslow’un yüksek asitli ve fermente lezzetlerini de barındıran bir Meksika restoranı tasarladı.

4. Jeong

Chicago

Dave Park ve Jennifer Tran, banliyödeki alışveriş merkezinde geçirdikleri üç yılın ardından Kore tarzı fine dining deneyimini daha sofistike bir zemine taşımaya hazır. Park, West Town’daki restoranda Seul’deki çocukluğunun geleneksel malzemelerini kullanacak ama, daha modern yorumlar katarak…

5. İsimsiz

Puerto Maldonado, Peru

Lima’nın ödüllü restoranı Central’ın şefleri Virgilio Martinez ve Pia León son girişimleri için Peru Amazonu’nun yolunu tuttu. Adı henüz kesinleşmeyen son restoranlarında bölgenin yerel mutfağının derinliklerine inmeyi planlıyorlar. Üstelik otantiklik ve atmosfer açısından ekstra sürprizleri de var: Restorana ulaşmanın tek yolu muhteşem nehri tekneyle aşmak.

6. Afishonado

Miami

Jean-Georges Vongerichten’ın eğitiminden geçen Jeremy Ford, Top Chef’i kazandıktan sonra Stubborn Seed’de teknik maharetini konuşturmak için South Beach’e geri döndü. Şimdi de menüsünde sadece deniz mahsullerine yer veren bir restoran açmaya hazırlanıyor.

7. Birdie G’s

Los Angeles

Jeremy Fox, Santa Monica’nın sevilen bölgesi Rustic Canyon’de mevsime uygun malzemelerle hazırladığı sebze yemekleri odaklı restoranıyla ünlendi, ama son projesinde Midwest’e uzanan köklerine geri dönüyor. Yeni restoranın menüsü çocukluk ve ilk gençlik döneminin basit ve geleneksel klasiklerine özgün tarzını kattığı yemeklerle dolu.

8. Le Dame de Pic

Singapur

Görkemli Raffles Hotel yaklaşık iki yıl süren restorasyon çalışmasının ardından bu yaz yeniden hizmete girdiğinde, Anne-Sophie Pic en az oda tasarımları kadar ilgi çekecek. Ancak son şubesi Paris’te yaptığının karbon kopyası değil: Pic, Singapur lezzetlerini çağdaş Fransız mutfağıyla harmanlamak için yerel ürünler ve baharatları araştırmakla meşgul

9. Hudson Yards

New York City

Manhattan’ın yeni mahallesi Thomas Keller’in Mad Men dönemi esintili TAK Room’u ve David Chang’ın Momofuku reenkarnasyonu dâhil bu yıl açılan mekânlarla bir restoran cennetine dönüşüyor. Ama aralarında en heyecan vericisi tüm zamanların en büyük isimlerinden José Andrés ile Ferran ve Albert Adrià kardeşlerin çok özlenen İspanyol restoranı elBulli.

10. Justine

New Orleans

Amerika’da klasik Fransız mutfağının gösterilen ilgi hâlâ sönmedi; özellikle de James Beard Ödülü’nü kazanan şef Justin Devillier ve eşi Mia, New Orleans’ta merakla beklenen bir brasserie açmaya karar verdiğinden beri. Paris mutfağına adayacakları restoranda raclette peynirinden kaz ciğeri yahnisine dek geleneksel lezzetler sunacaklar.

11. Mentone

Aptos

Michelin yıldızlı şef David Kinch, adını Fransa ve İtalya sınırındaki Menton köyünden alan ve Fransız yemeklerine İtalyan vurgusu katacağı yeni restoranında kendi zirvesini zorlayacak. Taş fırında yapılan mortadella pizzasına dair dedikodular şimdiden karnımızı acıktırdı.